Ilmestyy pian: 

Talventaian tarinoita: Lohikäärmeen kirous

Kansi: Emmi Kyytsönen

Kuvittele, jos kaikki kuulemasi tarinat olisivatkin totta. Lumoava fantasiaromaani kertoo uudelleen Prinsessa Ruususen ikiaikaisen myytin.
Are on tullut Talventaikaan, paikkaan, jossa kaikki tarinat muuttuvat todeksi. Tarinankertojien killan jäseneksi päästäkseen Aren on selviydyttävä kaameasta tehtävästä. Valtava lohikäärme pitää vallassaan Ruusujen kaupunkia, ja vain Are voi tuhota verenhimoisen pedon. Mutta mistä tunnistaa hirviön ja kuka onkaan ruusujen todellinen vihollinen?
Ruususen sadusta ammentava kirja ottaa kantaa ulkonäköpaineisiin jännittävän fantasian keinoin. Sarjan edellinen osa Lumikuningattaren lumous oli Arvid Lydecken -ehdokas.

Osta

Prinsessa Pikkiriikki valloittaa maailman

kuvitus: Ninka Reittu // Otava // 03.2021

Pikkiriikki pääsee Pöjöläisen kanssa ensimmäistä kertaa kahdestaan kylille.
Avara maailma on kuin tehty näitä pontevia prinsessoja varten!
Pikkiriikki viettää synttäreitään ja saa luvan lähteä parhaan ystävänsä Pöjöläisen kanssa kotipihaa kauemmaksi. Omenakylässä kun on vain kaksi katua ja se on muutenkin turvallinen paikka. Suuressa maailmassa Pikkiriikki viettää hauskaakin hauskemman päivän.
Kuudes ratkiriemukas kirja huippuhurmaavasta Prinsessa Pikkiriikistä.

Osta

Tarinoiden aapinen

Merja Kuosmanen, Kati Lassila, Kati Solastie, Hannele Lampela // Kuvitus: Veera Aro // Lauluti: Tuomo Rannankari // Otava Oppimisen palvelut // 01.2021

Voiko mustekalan poskea silittää? Paistaako kuussa aurinko? Mistä hirvi unelmoi? Tarinoiden aapinen kutkuttaa mielikuvitusta ja tarjoaa monenlaista luettavaa niin lukemisen alkutaipaleella kulkeville kuin pitkien tekstienkin parissa viihtyville.

Hurmaavat tarinat on kirjoittanut palkittu lastenkirjailija Hannele Lampela, ja niissä seikkailee kolme uteliasta lasta ja suloisen hurja Mumu-hahmo. Tarinoiden aapinen luo vahvan pohjan luku- ja kirjoitustaidolle lasta kiinnostavien teemojen kautta. Teemat mahdollistavat materiaalin käyttämisen opettajan haluamassa järjestyksessä. Tunnetaitoja harjoitellaan luontevasti sympaattisen Mumu-hahmon kanssa.

Tutustu

Talventaian tarinoita – Lumikuningattaren lumous

Kansi: Johanna Junkala // Otava // 09.2020

Kuvittele, jos kaikki kuulemasi tarinat olisivatkin totta. Gretan pikkuveli Kai on kadonnut, mutta vanhemmat ovat kuin Kaita ei olisi koskaan ollutkaan. Yrittäessään pelastaa pikkuveljeään Greta päätyy sadunomaiseen Talventaikaan ja Tarinankertojain killan kokelasjäseneksi.

Lumoavan hauska fantasia on ylistys tarinoiden kertomiselle.

Osta

Prinsessa Pikkiriikin kesä

Kuvat: Ninka Reittu // Otava // 02.2020

Prinsessa Pikkiriikki saa viettää mummun ja papan lepsussa ja lellivässä hoivassa maailman parhaan loman.
Kun Pikkiriikki saa kerta kaikkiaan tarpeekseen vanhemmistaan, mummu hakee hänet ja Pöjöläisen viettämään kesälomaa mummulaan. Se on iloinen paikka, sillä mummu ja pappa jos ketkä tietävät, miten otetaan ilo irti elämästä. Mummulassa syödään rupsuleipää ja hurvittelukakkua ja käydään uimassa ja askarrellaan. Ja kun itsellä on hyvä mieli, iloa voi levittää synkemmille tyypeille vaikkapa kutituspulverilla ja Makkara-koiran taialla. Eikä ole mahdotonta, että vanhoista vihollisista tulee ystäviä. Niin nimittäin käy Pikkiriikille ja Räkä-Eetulle.
Viides ratkiriemukas kirja huippuhurmaavasta Prinsessa Pikkiriikistä.

Osta

Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat loilotukset

Kuvat: Ninka Reittu // F-kustannus // 09.2020

Hullunhurmaava prinsessa tuhmuroi vanhat tutut lastenlaulut. Pikkiriikin kotona asuu sellainen laululevy, jonka isä laittaa JOKA PÄIVÄ soimaan. Siitä laululevystä kuuluu JOKA PÄIVÄ ne samat laulut ja niitä lauluja on kuunneltu jo niin monesti, että Pikkiriikiltä on lähteä TAJU. Ja juuri siitä syystä on syntynyt tämä kirja. Perinteiset lastenlaulut Pikkiriikin uusilla sanoituksilla. Mukana nuotit ja välispiikit. Laula sitten omalla vastuulla! "Pii, pii prinsessa pieni, pakottaako koipias? Karkumatkalla ollessas, karkkikätkölle juostessas?"

Osta

Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys

Kuvat: Ninka Reittu // Otava // 03.2019

Edes prinsessat eivät välty aikuisten hölmöiltä säännöiltä. Ratkiriemukas kirja lapsen elämän huutavista vääryyksistä.
Miksi pitää syödä joka päivä voipottua, vaikka kaikki ihanat jälkiruuat on keksitty? Miksi ei saa laittaa ulos sinistä rimpsuhametta vaan pitää käyttää kahisevia toppahousuja?
Koska Pikkiriikki ei jaksa selittää aikuisille ihan päivänselviä juttuja, ne on koottu tähän kirjaan. Näin kaikki maailman lapset voivat näyttää tätä kirjaa kaikille maailman aikuisille, jotta hekin oppivat miten sääntöjen PITÄISI MENNÄ ja lopettaisivat vihdoinkin sen jankuttamisen.

Neljäs kirja huippuhurmaavasta Pikkiriikistä. Pikkiriikki nähdään tänä syksynä myös Kansallisteatterissa.

Osta

Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut

Kuvat: NInka Reittu // Otava // 09.2018

Prinsessa Pikkiriikin käsittelyssä mm. Tuhkimo, Pieni Punahilkka, Hannu ja Kerttu saavat astetta hervottomamman tulkinnan.
Kaikkien tuhmuroijien sankari, Prinsessa Pikkiriikki rakastaa satuja, vaikka jotkut niistä ovatkin hänen mielestään melko kummallisia. Miksi esimerkiksi prinssi saa pussata Ruususta ilman lupaa? Ja mihin prinssinpälikkää edes tarvitaan, kun on keksitty herätyskellot?

Osta

Kettu ja vanhus

Kuvat: Mirkka Näveri // Ylivieskan seurakunta // 08.2017

Myrsky on nousemassa ja pienet ketunpojat nauttivat - ne juoksevat vasten tuulta ja haukahtelevat iloisesti, kun sadepisarat osuvat niiden turkkiin. Mutta ketunpoikasista pienin ei uskalla mukaan, sillä sitä ei ole siunattu kettujen sydämellä. Sydämellä, joka on suuri, rohkea ja tulvillaan metkuja.
Mitä voi tehdä, jos on erilainen kuin muut? Ja miksi ilkeät sanat satuttavat? Kettu ja vanhus on koskettava kertomus ketusta, joka ajautuu ihmisten maailmaan. Siellä poikanen kohtaa vanhuksen, joka tietää, että ilkeät sanat ovat pilviä vain.
Kirjailija Hannele Lampela ja kuvittaja Mirkka Näveri ovat lapsuudenystäviä, jotka ovat kasvaneet Ylivieskassa. Yhteisteos on heidän lahjoituksensa Ylivieskan kirkon muistolle ja sen avulla tekijät osallistuvat Ylivieskan kirkkotalakoiden keräykseen.

Osta

Prinsessa Pikkiriikin talvi

Kuvat: Ninka Reittu // Otava // 09.2017 // ilmestynyt myös yhteisniteessä Prinsessa Pikkiriikin kootut tuhmuroinnit

Kolme talvista tarinaa Prinsessa Pikkiriikin fantastisesta arjesta. Iltasatuainesta!
Lumi ja joulu on parasta mitä Prinsessa Pikkiriikki tietää.
Pikkiriikki on saanut rasittavasta Urposta kerta kaikkiaan tarpeekseen. Siksi Pikkiriikki päättää myydä pikkuveljen kirpputorilla. Ties vaikka joku vaihtaisi Urpon muutamaan karamelliin? Sataa vihdoin ja viimein lunta. Pikkiriikki ja Pöjöläinen päättävät tehdä lumesta maailman hienoimman lumiauton ja laskea Jussilan mäen jyrkimmästä kohdasta.
Pikkiriikki alkaa epäillä, mahtaako joulupukki jättää hänet kokonaan ilman lahjoja. Hän päättääkin alkaa itse tontuksi yhdessä Pöjöläisen kanssa ja jakaa joulupaketit ihan kaikille, niin kilteille kuin tuhmillekin.

Osta Pikkiriikin talvi

Osta yhteisnide Kootut tuhmuroinnit

Prinsessa Pikkiriikki

Kuvat: Ninka Reittu // Otava // 03.2016 // ilmestynyt myös yhteisniteessä Prinsessa Pikkiriikin kootut tuhmuroinnit

Kaikkien tuhmuroijien sankari, vastustamaton Prinsessa Pikkiriikki pistää tuulemaan

Joko tunnet Prinsessa Pikkiriikin? Etkö? No, pian tulet tuntemaan, sillä Pikkiriikki ja hänen taikakoiransa Makkara ovat täällä jäädäkseen.
Kolme ihanaa ääneenluettavaa tarinaa yhdessä kirjassa. Ensimmäisessä tarinassa komenteluun kyllästynyt Pikkiriikki lähettää taikakoiransa Makkaran avustuksella kaikki aikuiset Himskattiin määräilemästä. Toisessa Pikkiriikki näyttää pitkää nenää Räkä-Eetulle ja saa ystävän Prinsessa Pöjöläisestä. Ja kolmannessa Pikkiriikin äidin sisuksiin muuttaa rasittava Urpo ja Pikkiriikki ja Pöjöläinen päättävät rakentaa oman talon.

Osta yhteisnide Kootut tuhmuroinnit

Luo kotisivut ilmaiseksi!